Harvard Üniversitesi Sağlık Yayınları Medikal editörü Howard E. LeWine ‘nın Kasım 2001 de yayınladığı makalesinde; Akdeniz diyetinin kalp hastalığı ve felç riskini azalmayı desteklediğini kanıtlayan çalışma sayısının giderek arttığını belirtiyor. Bu olumlu sonuçlarda diğer besinlerin yanında zeytinyağının kullanımının önemli miktarda olması bu neticenin çıkmasında en dikkat çeken unsur olduğu ayrıca belirtilmekte.
Zeytinyağındaki tekli doymamış yağ asitleri %75 oranındadır. Doymuş yağ yerine tekli doymamış zeytinyağı kullanımında “kötü” LDL Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olduğu belirtilen makalede, zeytinyağının sağlığa olan faydası antioksidan ve anti-inlamatuar özelliği ile ilişkilendirilmiştir. Yine bu çalışmada gözleme dayalı bir başka sonuç; az miktarda veya hiç kullanmayanlara göre günlük bitkisel yağ ihtiyacını zeytinyağından yana yapan kişilerde daha düşük kardiyovasküler hastalık, bazı kanserler ve hatta bunama riskleri arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.
Yine bu makalede öne çıkan “FENOL” kimyasalıdır. Bilindiği üzere FENOL sızma zeytinyağında bulunan bir madde. FENOL işlem görmüş zeytinyağlarında ve diğer rafine yağlarda bulunmaz.
Daha mutlu daha sağlıklı ve daha zinde hayatlar için SIZMA ZEYTİNYAĞI…